Bilete
Projektanci zdrowego usmiechu

Designers av ett friskt leende 

Smertefri behandling

Behandling uten stress og på så kort tid som mulig

For pasienter som:

  • får magesmerter eller sterkere tannpine når de hører ordet 'tannlege'...
  • anser seg selv som engstelige pasienter eller pasienter som er redde for tannlegen. Pasienter som er så redde for tannlegen at de unngår den årlige kontrollen...
  • er redde for de ubehagelige lydene som tannlegeutstyr lager, som f. eks. tannlegebor...
  • må fjerne visdomstennene eller planlegger kompliserte kirurgiske behandlinger, for eksempel implantater, rekonstruksjon av kjevebein ...
  • er redd for smerten ved injeksjon av bedøvelse eller som ikke kan bruke lokalbedøvelse...

... har vi passende løsninger.

The Wand: anestesi (som) ved et trylleslag

Tradisjonelle bedøvelsesinjeksjoner ved bruk av en sprøyte er smertefulle, også under selve injeksjon og disse er grunnen til at mange har tannlegeskrekk.

For lokalbedøvelse bruker vi et datastyrt utstyr som kalles for "The Wand". Dette utstyret inngir bedøvelsesmiddelet på en smertefri måte. Bedøvelsen begynner å virke øyeblikkelig og den optimale måten å inngi det på, gjør det mulig å bruke mindre bedøvelsesmiddel. Takket være dette er bedøvelsesprosedyren tryggere.

For pasienter som er særlig følsomme har man mulighet til å bedøve selve injeksjonspunktet på kroppen med en spesiell bedøvende spray.

Anestesi: pasienter sovner med tanke på et vakkert smil og våkner opp med dette smilet på leppene!

Mange personer unngår besøk hos tannlegen i mange år fordi de frykter smerte. Slike pasienter vil ikke gjennomgå behandling ved bruk av typisk bedøvelse. For pasienter som vil sove gjennom behandlingen tilbyr vi sedasjon eller full narkose.

Sedasjon (beroligende midler):

  • pasienten blir halvt bedøvet ved bruk av beroligende midler. Takket være dette føler pasienten ingen smerte under tannlegebehandling.

Full narkose:

  • pasienten er fullstendig utenfor bevissthet og føler ingen smerte.

Profesjonell omsorg

Vi yter omfattende omsorg for våre pasienter under ethvert besøk, samt under narkose. Der er ikke bare tannleger som viser slik omsorg, men også erfarne anestesileger og sykepleiere samt en gruppe tannlegeassistenter.

Pasientenes trygghet er vår prioritet. Før enhver behandling i narkose snakker vi om risikoen som er knyttet til behandlingen, vi svarer på spørsmål, vurderer pasientens helsetilstand, måler blodtrykket, osv. Under selve behandlingen kontrollerer man vitale funksjoner ved bruk av det mest moderne overvåkingsutstyret på markedet. Pasientene våkner kort tid etter behandlingen og allerede etter én time kan pasienten gå hjem eller tilbake til hotellet. I mellomtiden hviler pasienten ut i et spesielt tilpasset rom, og får pleie en assistent eller pårørende.

Den første tannlegebehandlingen under narkose ble gjennomført i 1846 av W.T.G. Morton, en tannlege fra Boston. Takket være dagens moderne metoder for anestesi kan pasienter sovne lett og bekvemt.

Behandling som er minst mulig aggressiv, med kortere narkose

At man gjennomfører en behandling på riktig måte, krever riktig diagnostikk og er basert på nøye planlegging. Derfor trenger ikke behandlinger som ekstraksjon, særlig ekstraksjon av de bakerste jekslene eller tilbakeholdte tenner å være ubehagelige. For at pasientene føler seg bedre senere er det veldig viktig at tannlegen er godt forberedt på kirurgiske behandlinger.

I HAHS Klinikk planlegger vi sammensatte behandlinger basert på diagnostikk i 3D-form (digital tomografi). Med et tre-dimensjonalt bilde av det kirurgiske området på en dataskjerm, analyserer vi tannens plassering, posisjon og størrelse. Basert på disse opplysningene velger vi teknologien som er optimal for å gjennomføre behandlingen. Takket være dette er kirurgens inngrep mindre aggressive og meget nøyaktige. Forberedelsen tar nesten så lang tid som selve behandlingen, men pasienten unngår smerten og helbredelsesprosessen er betydelig forkortet.

Du kan lese mer om de moderne diagnostiske løsningene som anvendes i klinikken vår her